Blog

Autorka romansów

Dokonując zakupów w potężnym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy różne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie gigantyczny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, które mają korzystny wpływ na nasz układ trawienny. Mimo to powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa nieraz stosują takie triki, że dodają do pieczywa pospolitego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Harlekiny

Previous article
Zupa z papryka
Next article
Fotowoltaika cena
About the author
related articles